Digitalisering - vinn eller forsvinn. På tide å snakke om elefanten i rommet?

Digitalisering handler først og fremst om å utnytte teknologien best mulig for å effektivisere produksjonsprosesser og vinne et konkurransefortrinn.
I en internasjonal undersøkelse utført av Sannes og Andersen viste det seg at norske bedrifter er mindre kjent med de teknologiske mulighetene og er dårligere forberedt på digitale trusler. De hevder at hovedgrunnen til det er at ledere i norske bedrifter diskuterer lite teknologi i toppledelsen og bruker IT pengene sine for å holde liv i gamle systemer heller enn å utvikle nye ting.

Tidskrevende rutiner, ferieskjema i excel-format, reiseregninger på papir og manglende system for logistikk, lyder dette kjent?  Da må du lese videre!


Har din bedrift en digital elefant i rommet?
Vår samarbeidspartner Visma lanserer i disse dager en ny digital plattform som ser på digitalisering med transformasjonsoptimalisering som mål og har derfor flyttet sin løsning til et annet nivå.  Vedlagt ligger det en link til en svært interessant artikkel hvor du kan vurdere i hvilken grad din bedrift er digitalisert basert på de syv viktigste økonomiske og administrative oppgaver: http://efficiency.visma.no/digitalindex

Hvordan starte digitalisering i din bedrift?
  • Snakk om elefanten i rommet, sett ord på det mange tenker – er dere godt nok rustet til å møte den digitaliserte fremtiden
  • Finne en partner å jobbe sammen med som har erfaring med denne type prosjekt
  • Finn ut hva det vil kreve og hva dere vil trenge
  • Kartlegg ressurser dere har å spille på
  • Kartlegg hvilken kompetanse dere har internt på dette
  • Skap forståelse av behov for endring
  • Definer en ønsket fremtidig posisjon
  • Etabler et prosjekt sammen med en god partner
  • Prosjekt må se på en totalvurdering ift interne behov og tekniske muligheter i markedet

Krevende – ja litt        Spennende – ja absolutt        Gjennomførbart- ja i høyeste grad!
Dette vil vi gjerne få hjelpe dere med!

Utfordringer med å gripe inn digitale muligheter?
Vi vil gjerne få hjelpe deg med kartlegging, planlegging, gjennomføring og/eller support gjennom din digitale reise. Nysgjerrig? Ta kontakt med oss på: firmapost@dataplan.no eller fyll ut kontaktskjema her http://www.dataplansolutions.no/kontakt-oss og vi tar kontakt med deg så snart som mulig.

En mulig løsning for din bedrift?
Visma.net https://www.visma.no/erp/  er et komplett ERP-system som automatiserer manuelle prosesser og dekker bedriftens behov innen økonomi og regnskap, HR, lønn, logistikk, rapportering og analyse. Sjekk vedlagt link for å få godt innblikk i denne løsningen: https://www.visma.no/erp/elefanten-i-rommet/​ Kilder:
1. Sannes R. & Andersen E. (2017) Er norske bedrifter digitale sinker? Magma nr. 6 – 2017.’
2. https://www.visma.no/digital-index/?gclid=EAIaIQobChMIiI7wzqHB2gIVRrUYCh2kFwTaEAAYASAAEgJ5KvD_BwE
3. Bilde: https://www.visma.no/erp/elefanten-i-rommet/
poster a highres